Branko Isaković & Divine Sound
m u z i k am z am i s c e lj e nj em i mm e d i t a c i j u
   

‘Ja imam malo koristi od prošlosti i retko mislim o njoj'
Ekart Tol

Rodjen sam 24. juna 1958 u Valjevu.

U Beograd došao 1961. Odrastao na Zvezdari, kod Liona.

Muzikom sam počeo da se bavim otprilike 1970. Bio sam sedmi osnovne, a mom drugu iz klupe Dušanu Bezuhi, danas poznatom gitaristi i producentu, bio je potreban ritam gitarista, koji bi pratio njegove beskonačne i virtuozne R&B solaže.

Kada sam završio VI beogradsku gimnaziju, kao totalni početnik na basu, uleteo sam u akustičarski Suncokret (1977 -1978), i zamenio Batu Sokića koji je otišao u vojsku. U ekipi su bili Bora Čorba, Snežana Jandrlić, Bilja Krstić, Gorica Popović. Putovali smo po velikim koncertima, a meni su klecale noge pred 14000 ljudi u Sarajevu...

Sa Dejanom Cukićem i Nenadom Stamatovićem osnovao Bulevar (1978-1982), kupili kombi, razglas, vežbali,vežbali...vežbali svakodnevno, održali mnogo igranki po Vojvodini, na ruke nosili Hammond orgulje na četvrti sprat, izdali dva LP-ja.

Sa Kokanom, i ekipom iz 'Zvuka Ulice' snimo projekat Propaganda (1982 PGP RTS).

U VIS Idole prešao potpuno opčinjen njihovom harizmom (1982-1985).Ovaj put je Zdenko Kolar otišao u Vojsku. Kad se vratio onda je prešao na ritam gitaru. Vežbali smo kod Krleta i Miška u garaži, u Bakićevoj, kod CZ-a. Snimili smo Ti si moja čokolada u Londonu. U Zagrebu, u Kulušiću -sedam biseva, nisu nas puštali kući.

Pred odlazak u vojsku, 1985. sam sa Vladom Divljanom radio muziku za film Šest dana juna . Sa Pikom Stančićem na bubnju, smo prašili u studiju kod Hreljca u Višnjičkoj Banji pesmu 'Ona to zna' A Mira Furlan nam je spremala pevca u vinu.

Kada sam se vratio iz JNA sa Nebojšom Krstićem i Srđanom Šaperom sam u Zagrebu snimio LP 'Poslednja mladost u Jugoslaviji'.

1986 sam sa jazz divom, Biserom Veletanlić obišao SSSR. Kroz Sibir, sve do Habarovska u blizini Japana. Dodir sa ruskim beskrajem i beznađem je doneo veliku promenu u mom životu.

Te godine sam se zaposlio kao vatrogasac u Beogradskim elektranama da bih preživeo. 'Noćne smene ubijaju' kaže Bukovski u jednoj pripoveci.

Dejan Cukić se upravo odvojio od Bajage i oformili smo Spori Ritam Band (1986-1989) i snimili LP u 'petici'. Vežbalo se kod Saše Loknera u podrumu, u zemunu. Bili su tu i Dragoljub Đuričić, Vlada Negovanović, Saja, Sloba, Dragan Mitrić i ostali.
Zbog Dragoljuba sam i prešao u Kerber (1989-1992) ovaj put kao zamena za Sosu. Puno toplog prijateljstva, lude hrane.Snimili smo dva LP-ja. Dosta vremena provedenog u Nišu.
   
design by studio-Bolle