Branko Isaković & Divine Sound
m u z i k am z am i s c e lj e nj em i mm e d i t a c i j u
   

Vraćam se u & Spori Ritam Band (1992.-2001.)


Sprema se mrak- devedesete.
Želim sve da promenim. Napuštam svoj dotadašnji život i krećem na put.
Krajem 1993 sam se sa gitarom u ruci obreo u Pragu . Proizvodio sam na strugu dečije igračke, pa se zaposlio na garderobi u klubu Repre, statirao na filmu 'Underground' ... Slatka sloboda! Moj nemirni duh je definitivno bio probuđen.

Vratio sam se u Jugu, dao svima otkaze, ostavio sve iza, krenuo putem ka sebi i kraj godine dočekao sa tri prijatelja putujući kombijem po Indiji. To je bilo mesto gde sam prešao reku, i više ništa nije bilo isto... Tada se u moju dušu definitivno uselila etno, duhovna i ambijentalna muzika.

1996 sam neko vreme živeo u komuni kod Bešketa u Drinčićevoj, i oformili smo band The Glissers sa Margitom (EKV) na klavijaturama i Marijom Mihajlović. Producirao nas je kompjuterski mag, Vladimir Stojić-Atmanactive.Tada sam prvi put video hard disk recording i potpuno se zaljubio. Odmah sam prodao 'Golfa' i kupio kompjuter. Nekako sam znao da je to sprava napravljena za mene.
Sve vreme sam i dalje svirao sa Cukićem. Unplugged , Oh Cinema...a sa potpuno druge strane reke, duhovna slobodna družina Živi Ljudi... kirtani...pesme i život posvećen Bogu...svesnost, otkrivanje sebe.

Onda je u moj život ušao Ljuba Ninković ,jedan od najtalentovanijih kompozitora kod nas, gitarista i pevač grupe S vremena na vreme. Napravili smo studio i uradili dosta muzike za pozorište Boško Buha, (Knjiga o Džungli, Jagoša Markovića i dr.) reklame, džinglove, nekoliko projekata...

Zajedno smo u našem studiju napravili muziku za dosta pozorišnih predstava, radio I tv reklama, kratkih filmova.

A onda se u proleće 1999, nešto pre bombardovanja, pojavila Bilja Krstić. Osam meseci smo snimali CD Bistrik u jednom Novobeogradskom podrumu, i to na osam mono kanala, na Pentiumu 1. Podvig!

CD je odmah postigao veliki uspeh. Ubrzo smo i oformili Bistrik Orchestra, koji je od tada imao oko 150 koncerata širom sveta. Nastupali smo u Brazilu, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Grčkoj…postali kao porodica.
U međuvremenu sam 2001 sa svojim duhovnim bratom i tragaocem, Ivicom Stojanovićem, sa kojim sam pevao u Prvom Beogradskom pevačkom društvu, http://www.spc.yu/pbpd/ posle putovanja po Svetoj Gori, (galerija slika) paralelno pokrenuo još jedan etno projekat TeodulIja. i CD ‘Priče iz Davnina' Na tom CD sam imao još više slobode da izrazim svu svoju ljubav prema Bogu kroz spoj duhovne, etno i pop muzike. I da pronađem svoj pravi izraz.

Keativni tim, Bilja&Bistrik Orchestra je uradio deo muzike za najgledaniji srpski film svih vremena Zonu Zamfirovu .

Uradili smo ga za nedelju dana. Spavalo se na klupama kod Vese u studiju u Košutnjaku.

I ponovo Cukić (izgleda forever) radimo prepeve Dilana, za pozorišnu predstavu "Divlji Med", u ateljeu 212, Dejana Mijača

U proleće 2005 sam saradjivao sa Draganom Ristićem i romskom grupom Kal na njihovom CD koji se pojavio početkom 2006. u izdanju kuće Asphalt Tango iz Berlina.

U aprilu 2005 sam u okviru samostalnog projekta Divine Sound , završio svoj prvi CD "Poredak Ljubavi" sa instrumentalnnom muzikom za meditaciju.

U septembru 2005. počinje snimanje novog CD Bilje Krstić i Bistrik Orchestra. Takođe se uveliko radi na novom CD-u Teodulije.

Danas se bavim sviranjem, komponovanjem, aranžiranjem i snimanjem ambijentalne, etno i duhovne muzike.

Radim uglavnom u svom kućnom studiju u Beogradu.
   
design by studio-Bolle